Themadienst zondag 26 maart: “Met open handen” en Anglicaanse priester voor Doven brengt "Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten"

Themadienst zondag 26 maart: “Met open handen”

Zondag 26 maart gaat de Anglicaanse priester Broeder Andrew de Carpentier uit Jordanië voor. Het thema is ‘Met open handen’, wat verwijst naar gastvrijheid, maar ook naar (Gods) gebarentaal. Broeder Andrew is 40 jaar werkzaam als directeur van het Doveninstituut ‘The Holy Land Institute for the Deaf’ (HLID) in Jordanië. Tijdens de dienst gaat het over de relatie met moslims op basis van het verhaal van Hagar. Na de dienst is er koffie, soep en broodjes en is er een presentatie over het HLID.

Broeder Andrew zet zich in voor dove, doofblinde en anderszins beperkte kinderen en volwassenen. In het instituut werken moslims en christenen samen. Al die jaren heeft Broeder Andrew geleerd om verbindend te zijn.

Hij is zeer geïnteresseerd en onderlegd in de theologische, Bijbelse en culturele aspecten van de relatie tussen Joden, christenen en moslims; allen kinderen van Abraham. Hij heeft goede contacten in de moslimwereld en wordt regelmatig gevraagd als spreker bij evenementen waarbij moslims en christenen met elkaar in gesprek gaan over samen geloven. 

Deze speciale zondag is het einde van de toer ‘Boodschap van Hoop’. Tijdens diverse avonden door het hele land spreekt hij vanaf 19 maart over ‘Goede relaties onderhouden tussen christenen en moslims’, ‘Omgaan met vluchtelingen’, ‘Zorg voor mensen met een beperking in het Midden-Oosten’ en ‘Werken, leren en wonen in het Midden-Oosten’. Meer informatie: www.holyland-deaf.org/boodschap-van-hoop of Wilma Ciere-Belt: 071 541 81 37.

Anglicaanse priester voor Doven brengt ‘Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten’

De Anglicaanse priester Broeder Andrew de Carpentier uit Jordanië brengt zondag 26 maart om 10:00 uur een ‘Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten’ in de Evangelische Gemeenschap, Middelstegracht 3 in Leiden.  Broeder Andrew is 40 jaar werkzaam als directeur van een Doveninstituut in Jordanië. Tijdens de dienst gaat het over de relatie met moslims op basis van het verhaal van Hagar. Na de dienst is er koffie, soep en broodjes en is er een presentatie over het Doveninstituut. Meer informatie: www.holyland-deaf.org/boodschapvanhoop of bel Wilma Ciere-Belt: 071 541 81 37. 

 

Broeder Andrew zet zich in voor dove, doofblinde en anderszins beperkte kinderen en volwassenen. In het instituut (The Holy Land Institute for the Deaf) werken moslims en christenen samen. Al die jaren heeft Broeder Andrew geleerd om verbindend te zijn. Hij is zeer geïnteresseerd en onderlegd in de theologische, Bijbelse en culturele aspecten van de relatie tussen Joden, christenen en moslims; allen kinderen van Abraham. Hij heeft goede contacten in de moslimwereld en wordt regelmatig gevraagd als spreker bij evenementen waarbij moslims en christenen met elkaar in gesprek gaan over samen geloven. 

Deze speciale zondag is het einde van de toer ‘Boodschap van Hoop’. Tijdens diverse avonden door het hele land spreekt hij vanaf 19 maart over ‘Goede relaties onderhouden tussen christenen en moslims’, ‘Omgaan met vluchtelingen’, ‘Zorg voor mensen met een beperking in het Midden-Oosten’ en ‘Werken, leren en wonen in het Midden-Oosten’.